FAQ

 Voetbalmedisch handelen & diagnostiek

E-Learning

Hoe groot is de studiebelasting van de e-Learnings?

In de regel staat 1 accreditatiepunt gelijk aan ongeveer 1 uur studiebelasting. 
Binnen onze e-cursussen treft u verschillende onderdelen. Deze onderdelen variëren in grootte, van ongeveer 1 A4 aan tekst tot ca. 6 A4 aan tekst. Daarnaast zijn er enkele wetenschappelijke artikelen (bijv. KNGF Richtlijnen,  Engelstalige wetenschappelijke artikelen uit bijv. het British Journal of Sports Medicine). 
De tijd die nodig is om de cursus af te ronden is zodoende afhankelijk van uw instapniveau. Zijn de KNGF Richtlijnen en recente artikelen u bekend, zult u minder tijd nodig hebben. Wanneer u deze stof uitvoerig dient te bestuderen alvorens u de quiz succesvol af kunt ronden zal het meer voorbereidingstijd in beslag nemen. 

Voor wie is de e-Learning bedoeld?

Onze e-Learnings zijn primair bedoeld voor fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten. Andere medische zorgverleners kunnen eveneens baat hebben bij de inhoud van de verschillende cursussen. Ben je niet zeker of de cursus op jou van toepassing is? Neem gerust even contact op. 

Ik ben geen fysiotherapeut, kan ik de e-Learning volgen?

Het staat eenieder vrij om de e-Learning te volgen. Het is belangrijk om een inschatting te maken van hoe u de kennis binnen uw domein toe kunt passen. Mocht u meer informatie willen over de meerwaarde van de cursus voor u, neem dan gerust contact op. 

Binnen welke tijd dien ik de e-cursus af te ronden?

Er zit geen tijdslimiet op de cursus.

Hoe kan ik verder gaan met de cursus welke ik eerder ben gestart?

U heeft hiervoor twee mogelijkheden:

  1. Links in het menu klikt u – na het inloggen – op ‘Mijn Cursusoverzicht’ en vervolgens klikt u achter de cursus welke u wilt continueren op ‘Doorgaan’
  2. Na ingelogd te zijn klikt u onder uw naam rechtsboven in het scherm op ‘Mijn Cursusoverzicht’ en vervolgens klikt u achter de cursus welke u wilt continueren op ‘Doorgaan’

Mag ik een cursus overdoen als ik hem niet heb gehaald?

Als u de toets niet hebt behaald, mag u zich opnieuw inschrijven voor de e-cursus.

Kan ik inhoudelijke vragen naar aanleiding van de cursus stellen?

Wanneer u inhoudelijke vragen heeft naar aanleiding van de cursus, kunt u deze via een mail naar info@soccerdoc.nl sturen. Wij zorgen dat deze bij de docent van de cursus terecht komen en proberen u binnen een week van een reactie te voorzien. 

De link naar de voorbereidende literatuur doet het niet, wat nu

Wij maken gebruik van links naar de desbetreffende wetenschappelijke tijdschriften vanwege de rechten op de publicaties. Lukt het niet om de voorbereidende literatuur te openen, neem dan even contact op met onze servicedesk via info@soccerdoc.nl, of telefonisch via 0345 778553.

Wat moet ik doen als de video’s van de e-cursus niet scherp te zien zijn?

Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor u beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).
Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video ziet u dat in het grijs ‘HD’ staat. Als u hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kunt u de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is uw computer niet in staat HD af te spelen. U kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

 

Waarom speelt de video niet af?

Heeft u problemen met het afspelen van de video’s in de cursus. Hieronder staan de meest gebruikte oplossingen:

Werkt de video niet op uw PC? Controleer of ze wel afspelen op een andere computer, smartphone of tablet. Als dit het geval is dan ligt het aan uw computer of netwerk.

Ziet u geen video? Misschien is in uw bedrijfsnetwerk het afspelen van video’s (Vimeo of Youtube) geblokkeerd. Neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder.

Haperende video? Gebruik het tandwieltje, rechtsonder in het scherm van de video, om de download-snelheid aan te passen.

Ziet u een zwart scherm met een melding? De video’s worden regelmatig door ons gecheckt. Toch kan het zijn dat de video heel recentelijk door Youtube is verplaatst of verwijderd.

Kan ik voor de e-cursussen ook gebruik maken van een iPad?

Ja, de e-cursussen van Soccerdoc zijn ook toegankelijk voor iPad en tablet.

Kan ik voor de e-cursussen ook gebruik maken van een mobiele telefoon?

Nee, de e-cursussen van Soccerdoc zijn niet toegankelijk voor een mobiele telefoon.

Inschrijving

Hoe kan ik mij inschrijven?

U kunt zich hier inschrijven. Na inschrijving komt u in de e-learning omgeving van Soccerdoc terecht. Daar kunt u verdieping zoeken, cursussen selecteren, accreditatiepunten behalen en eeuwige roem verkrijgen in Soccerdoc’s Club van 100.

Hoe snel na mijn inschrijving kan ik beginnen met de e-cursus?

Na het voldoen van de iDeal / Bankcontact betaling kunt u direct beginnen aan uw cursus.

Wat zijn de kosten voor een e-cursus?

Soccerdoc ambieert kennisdeling binnen het voetbalmedisch landschap en probeert kennis toegankelijk te maken middels lage tarieven. Cursussen variëren tussen de €50,- en €150,-. In de regel scoort u daar 5-10 accreditatiepunten (NL) of 10-20 navormingseenheden (BE) mee.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe cursussen van Soccerdoc?

Soccerdoc blijft nieuwe cursussen ontwikkelen op basis van de wensen van onze doelgroep en nieuwe ontwikkelingen binnen het voetbalmedische kennisdomein. Om op de hoogte te blijven kunt u verschillende kanalen volgen:

Website:         Volg ‘nieuws’ op https://soccerdoc.nl

Twitter:            @SoccerDoc10

Instagram:     @Soccerdoc10

LinkedIn:         https://www.linkedin.com/company/18046869/

Facebook:       Soccerdoc10

Accreditatie

Voor welke instanties en registers zijn de e-cursussen van Soccerdoc geaccrediteerd?

Soccerdoc vraagt accreditatie aan per individuele cursus. 
Voor de cursus ‘voetbalmedisch handelen & diagnostiek’ zijn 8 punten toegekend voor zowel het algemeen als specialistisch deel bij het KNGF kwaliteitsregister Fysiotherapie én Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Belgische kinesitherapeuten krijgen 16 navormingseenheden toegekend.
 
Voor de cursus ‘liesblessures’ zijn 6 punten toegekend voor zowel het algemeen als specialistisch deel bij het KNGF kwaliteitsregister Fysiotherapie én Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Belgische kinesitherapeuten krijgen 16 navormingseenheden toegekend.

Geeft Soccerdoc de accreditatiepunten zelf door?

Wanneer u een cursus met succes heeft afgerond én uw KNGF/BIG/RIZIV nummer bij ons bekend is, geeft Soccerdoc de behaalde punten door aan het door u geselecteerde register. 

Hoe lang duurt het voordat de accreditatiepunten bijgeschreven staan in mijn register?

Soccerdoc geeft de accreditatiepunten wekelijks door aan bovengenoemde instanties. Het is dan afhankelijk van de verwerking van uw accreditatie-instelling hoe snel u de toegekende accreditatiepunten terug ziet in uw overzicht.

Aanbieders

Ik zou graag een cursus willen toevoegen aan het platform van Soccerdoc. Kan dat?

Samenwerking en kennisdeling zijn voor Soccerdoc belangrijke pijlers om tot goede inhoudelijke producten te komen. Wilt u hierover van gedachten wisselen? Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier. U kunt ook een e-mail sturen naar info@soccerdoc.nl.

Overige vragen?

Contact info@soccerdoc.nl voor meer informatie.

VOETBAL MEDISCH SYMPOSIUM 2020

DE BEHANDELING VAN VOETBALBLESSURES 

PRAKTISCHE WETENSCHAP

OP DE KNVB CAMPUS IN ZEIST VINDT KOMEND JAAR OPNIEUW HET VOETBALMEDISCH SYMPOSIUM PLAATS.

HET SYMPOSIUM IS DÉ PLEK OM COLLEGA’S BINNEN HET VOETBALMEDISCHE DOMEIN TE ONTMOETEN OF KENNIS OP TE DOEN VAN GERENOMMEERDE EXPERTS. EN DIE NIEUWSTE INNOVATIES TE ZIEN OP HET GEBIED VAN VOETBALMEDISCHE EN FYSIEKE PRESTATIES.

NA VORIG JAAR DE DIAGNOSTIEK VAN VOETBALBLESSURES BELICHT TE HEBBEN, ROLT DE BAL DIT JAAR VERDER NAAR DE BEHANDELING VAN VOETBALBLESSURES. HET INHOUDELIJKE PROGRAMMA BIEDT OPNIEUW SPREKERS DIE ZICH ONDERSCHEIDEN IN ZOWEL DE DAGELIJKSE ZORG VOOR DE VOETBALLERS ALS OP WETENSCHAPPELIJK GEBIED.

Ja, ik wil mij aanmelden!

VOETBAL MEDISCHE WORKSHOP 2020

(VELD)REVALIDATIE NA EEN VOETBALBLESSURE

OP 4 MAART ZAL ER WEDEROM EEN WORKSHOP PLAATS VINDEN BIJ HET KNVB VOETBAL MEDISCH CENTRUM. 
OOK DIT JAAR BELOOFD HET EEN OCHTENDVULLEND PROGRAMMA TE ZIJN WAAR VOORNAMELIJK (SPORT)FYSIOTHERAPEUTEN HUN KENNIS MEE KUNNEN UITBREIDEN.

TIJDENS DE WORKSHOP ZAL MATT TABERNER ZIJN KENNIS EN EXPERTICE MET DE DEELNEMERS GAAN DELEN. MATT TABERNER IS EEN ERVAREN CLINICUS DIE AL JAREN EINDVERANTWOORDELIJK IS VOOR DE REVALIDATIE VAN TOPVOETBALLERS IN DE PREMIER LEAGUE. ZIJN FOCUS LIGT VOORNAMELIJK OP FYSIEKE ONTWIKKELING EN PRESTATIES. TEVENS IS HIJ DE ONTWIKKELAAR VAN HET ‘CONTROL-CHAOS CONTINUUM’.

DIT FRAMEWORK, WELKE VIJF FASES BESCHRIJFT HOE DE VELDREVALIDATIE NA EEN VOETBALBLESSURE OPGEBOUWD KAN WORDEN, STAAT CENTRAAL BINNEN DE WORKSHOP. DE THEORETISCHE ACHTERGROND,
DE TOEPASSING EN HET PRAKTISCHE ASPECT ZULLEN ALLEN AAN BOD KOMEN TIJDENS DE WORKSHOP.

JA, IK WIL MIJ AANMELDEN!

reviews

These guys are the best when it comes to style and have great attention to detail. 

Issac Newton
MODEL, FRANCE

These guys are the best when it comes to style and have great attention to detail. 

Issac Newton
MODEL, FRANCE

These guys are the best when it comes to style and have great attention to detail. 

Issac Newton
MODEL, FRANCE

Nick van der Horst

Meet the soccerdoc

Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar waar zijn hart ligt, het professionele voetbal. Hij heeft twee jaar als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Go Ahead Eagles in Deventer gewerkt. Momenteel is is Nick werkzaam bij de KNVB. Zijn onderzoeks-activiteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

VOETBAL MEDISCH SYMPOSIUM 2020

DE BEHANDELING VAN VOETBALBLESSURES 

PRAKTISCHE WETENSCHAP

OP DE KNVB CAMPUS IN ZEIST VINDT KOMEND JAAR OPNIEUW HET VOETBALMEDISCH SYMPOSIUM PLAATS.

HET SYMPOSIUM IS DÉ PLEK OM COLLEGA’S BINNEN HET VOETBALMEDISCHE DOMEIN TE ONTMOETEN OF KENNIS OP TE DOEN VAN GERENOMMEERDE EXPERTS. EN DIE NIEUWSTE INNOVATIES TE ZIEN OP HET GEBIED VAN VOETBALMEDISCHE EN FYSIEKE PRESTATIES.

NA VORIG JAAR DE DIAGNOSTIEK VAN VOETBALBLESSURES BELICHT TE HEBBEN, ROLT DE BAL DIT JAAR VERDER NAAR DE BEHANDELING VAN VOETBALBLESSURES. HET INHOUDELIJKE PROGRAMMA BIEDT OPNIEUW SPREKERS DIE ZICH ONDERSCHEIDEN IN ZOWEL DE DAGELIJKSE ZORG VOOR DE VOETBALLERS ALS OP WETENSCHAPPELIJK GEBIED.

Ja, ik wil mij aanmelden!

VOETBAL MEDISCHE WORKSHOP 2020

(VELD)REVALIDATIE NA EEN VOETBALBLESSURE

OP 4 MAART ZAL ER WEDEROM EEN WORKSHOP PLAATS VINDEN BIJ HET KNVB VOETBAL MEDISCH CENTRUM. 
OOK DIT JAAR BELOOFD HET EEN OCHTENDVULLEND PROGRAMMA TE ZIJN WAAR VOORNAMELIJK (SPORT)FYSIOTHERAPEUTEN HUN KENNIS MEE KUNNEN UITBREIDEN.

TIJDENS DE WORKSHOP ZAL MATT TABERNER ZIJN KENNIS EN EXPERTICE MET DE DEELNEMERS GAAN DELEN. MATT TABERNER IS EEN ERVAREN CLINICUS DIE AL JAREN EINDVERANTWOORDELIJK IS VOOR DE REVALIDATIE VAN TOPVOETBALLERS IN DE PREMIER LEAGUE. ZIJN FOCUS LIGT VOORNAMELIJK OP FYSIEKE ONTWIKKELING EN PRESTATIES. TEVENS IS HIJ DE ONTWIKKELAAR VAN HET ‘CONTROL-CHAOS CONTINUUM’.

DIT FRAMEWORK, WELKE VIJF FASES BESCHRIJFT HOE DE VELDREVALIDATIE NA EEN VOETBALBLESSURE OPGEBOUWD KAN WORDEN, STAAT CENTRAAL BINNEN DE WORKSHOP. DE THEORETISCHE ACHTERGROND,
DE TOEPASSING EN HET PRAKTISCHE ASPECT ZULLEN ALLEN AAN BOD KOMEN TIJDENS DE WORKSHOP.

JA, IK WIL MIJ AANMELDEN!

reviews

These guys are the best when it comes to style and have great attention to detail. 

Issac Newton
MODEL, FRANCE

These guys are the best when it comes to style and have great attention to detail. 

Issac Newton
MODEL, FRANCE

These guys are the best when it comes to style and have great attention to detail. 

Issac Newton
MODEL, FRANCE

Nick van der Horst

Meet the soccerdoc

Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar waar zijn hart ligt, het professionele voetbal. Hij heeft twee jaar als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Go Ahead Eagles in Deventer gewerkt. Momenteel is is Nick werkzaam bij de KNVB. Zijn onderzoeks-activiteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

SoccerDoc STAAT VOOR

Voetbalfitheid & voetbalplezier

SoccerDoc streeft ernaar dat voetballers fit kunnen genieten van het voetbal.

Daarvoor willen we de voetbalmedische gemeenschap voorzien van de beste kennis en tools om dit te ondersteunen.

Bijeenkomsten

Donderdag 25 April
Avondsymposium UMC Utrecht Sportgeneeskunde
‘Overbelastingblessures van de onderste extremiteit’
Klik hier voor meer info

Vrijdag & Zaterdag 11 & 12 Oktober
Masterclass Hamstring & Sprinting
Sportcentrum Ookmeer Amsterdam
Klik hier voor meer info

Voetbalmedisch Symposium
Afgelopen Woensdag 6 Maart was de 7e editie van het Voetbalmedisch Symposium bij e KNVB Campus in Zeist! Het was een geweldige dag. Bedankt voor jullie komst!

SOCIAL MEDIA

Laatste berichten over SoccerDoc lees je op onze social media kanalen

KvK: 84163046
BTW: NL863117582B01

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google